Składniki:
Ciasto:
- 1 kostka margaryny,
- 3 szklanki mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 4 jajka,
- 1 szklanka mleka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- olejek cytrynowy.
Pianka:
- 1 puszka mleka niesłodzonego,
- 2 żółte galaretki,
- 1 czerwona galaretka,
- 1 zielona galaretka.
Jak przyrządzić?
Ciasto:
1.Lekko podgrzana margarynę (tak aby trochę sie rozpuściła) rozkręcić z cukrem na gładka masę
2.Dodawać i dalej rozkręcać pałką po jednym jajku
3.Dodać mleko, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, rozkręcić
4.Na końcu dodać do smaku odrobine olejku cytrynowego
5.Ciasto upiec w blaszce na złoty kolor i odstawic do wystygnięcia
Pianka:
1.Żółte galaretki rozpuścic w jednej szklance gorącej(nie wrzątku i odstawic do wystudzenia)
2.Mleko wylac do pojemnika i ubić robotem, nastepnie ubijając dodając tęgnącą galaretkę
3.Na końcu dodać do pianki pokrojone w kostkę stęgnięte galaretki czerwona i zieloną
4.Tak zrobiona masę wylać na wystudzone ciasto.
Uwagi:
Ciasto proste do wykonania. Bardzo smaczne.
Polecam wszystkim Paniom. Życze miłego delektowania.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ania P. |