Pyszne Rafaello - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto „Rafaello”

Składniki:
· ½ litra kremówki
· 2 bite smietany w proszku („Śnieżki”)
· 6 kieliszków adwokata
· 20 dkg kokosu
· wiórki migdałowe
· 1 biała czekolada.

Jak przyrządzić?

Upiec biszkopt z 5 jajek ( średnia blaszka najlepiej tortownica).
Biszkopt przekroić na dwie nierówne części ( góra cieńsza). Spód biszkoptu skropis częścią adwokata, drugą cześć biszkoptu pokruszyć,Odlać troszkę kremówki do rondelka i podgrzać z czekoladą – uważać aby nie przypalić.Resztę kremówki ubić na sztywno, dodać 2 „Śnieżki” i wymieszać.
Do pokruszonego biszkoptu dodać bitą śmietanę, kokos, wiórki migdałowe, adwokata oraz rozpuszczoną czekoladę.
Masę wyłożyć na biszkopt. Wierzch ciasta można posypać kokosem lub polać rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego!

Uwagi:

Przygotowanie biszkoptu. Nie wiem jak Wy przygotowujecie biszkopt, ale ja robię to tak:*ubić białka na sztywno, docać cukier (zwykły), nastepnie dodać żółtka, odrobinę proszku do pieczenia oraz odrobinę oleju. ten biszkopt zawsze mi wychodzi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
AutorJoasia

Pyszne Rafaello: Podobne przepisy

Pyszne Rafaello: wypróbuj również

Powiązane Tematy