Składniki:
- 3 szklanki mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 1 kostka margaryny,
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- paczka wiórek kokosowych.
Masa:
- 1 litr mleka,
- 3 budynie (ja daję czekoladowe),
- jabłka, tak z 2,3 szt. duże.
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier, mąkę posiekać, dodać jajka, zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na blachę.Ugotować budyń na mleku i zaraz do gorącego wsypać pokrojone na kawałeczki jabłka. Wymieszać budyń z jabłkami i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać wiórkami. Piec w 180-200 stopni około 40 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Autor | ania.g |