Składniki:
CIASTO:
- 3 szkl. mąki,
- 1 szkl. cukru,
- 20 dag margaryny,
- 5 żółtek,
- 5 łyżek śmietany,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 cukier waniliowy.
MASA BUDYNIOWA:
- 3 szkl. mleka,
- 3 budynie waniliowe,
- 3 białka,
- 15 dag kokosu.
MASA SEROWA:
- 0,5 margaryny,
- 0,5 szkl cukru,
- 4 serki waniliowe,
- 3 jajka,
- 2 białka,
- 1 budyń waniliowy,
- polewa.
Jak przyrządzić?
Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, jedną z nich wsadzić do zamrażalnika a drugą na chwilę do lodówki. Potem wyjąć i rozłożyć na blachę.
Ugotować budyń na masę budyniową, przestudzić. Ubić pianę z białek dodając 2 łyżki cukru, połączyć z budyniem, dodać kokos. Masę wyłożyć na ciasto, zetrzeć na tarce drugą część ciasta.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochę serek i żółtka. Potem wsypać budyń. Ubić pianę z białek, połączyć z masą, wyłożyć na starte ciasto. Piec ok 60 min w temp 180 stopni, po upieczeniu polać polewą i posypać kokosem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Zocha |