Makaron pekiński

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron szerokie wstążki najlepszy Malma "Wstązki Ani" 1. paczka,
- 2 piersi z kurczaka lub kawałek indyka,
- cebula dymka,
- kapusta pekińska średnia,
- sos sojowy (jeśli jasny będzie łagodniejsze jeśli ciemny ostrzejsze),
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Pokroić piersi z kurczaka na kawałki ok.2/2 cm. posiekać niezbyt drobno dymkę ze szczypiorem pokroić kapustę pekińską czas na przygotowanie mięsa to tyle ile gotuje się makaron jednocześnie wstawić wodę na makaron i na dobrze rozgrzanej patelni podsmażać kurczaka jak juz będzie rumiany dodać dymkę i szczypior chwilę podsmazyć dodać sól bardzo mało bo sos sojowy jest słony popiepżyć wg. smaku zalać obficie sosem sojowym. Makaron odlać tak aby zostało w nim odrobinę wody dodać kurczaka i kapustę pekińską całość wymieszać.

Uwagi:

Mało pracy duzy efekt.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3/4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
AutorDorota

Makaron pekiński: Podobne przepisy

Makaron pekiński: wypróbuj również

Powiązane Tematy