Składniki:
- makaron szerokie wstążki najlepszy Malma "Wstązki Ani" 1. paczka,
- 2 piersi z kurczaka lub kawałek indyka,
- cebula dymka,
- kapusta pekińska średnia,
- sos sojowy (jeśli jasny będzie łagodniejsze jeśli ciemny ostrzejsze),
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Pokroić piersi z kurczaka na kawałki ok.2/2 cm. posiekać niezbyt drobno dymkę ze szczypiorem pokroić kapustę pekińską czas na przygotowanie mięsa to tyle ile gotuje się makaron jednocześnie wstawić wodę na makaron i na dobrze rozgrzanej patelni podsmażać kurczaka jak juz będzie rumiany dodać dymkę i szczypior chwilę podsmazyć dodać sól bardzo mało bo sos sojowy jest słony popiepżyć wg. smaku zalać obficie sosem sojowym. Makaron odlać tak aby zostało w nim odrobinę wody dodać kurczaka i kapustę pekińską całość wymieszać.
Uwagi:
Mało pracy duzy efekt.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3/4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Dorota |