Składniki:
- 2 cebulki (duże),
- pół "laski" kiełbaski (najlepiej podwawelska),
- makaron,
- przecier pomidorowy,
- koncentrat pomidorowy,
- olej do smażenia,
- oregano,
- ser żółty.
Jak przyrządzić?
Cebulke smażymy aż uzyska złoty kolor później dodajemy kiełbasę, dodajemy6 przecier i koncentrat, nie umiem powiedzieć ile trzeba próbować. Nie można dodać za dużo przecieru żeby sos nie zrobił się wodnity. Na koniec dodajemy oregano.Makaron zalewamy sosem , dowolnie dekorujemy, posypujemy startym serem.
Potrzebne przybory:
Patelnia, nóż, deska do krojenia, garnek, cedzak.
Uwagi:
Potrawa ta zrodziła się całkiem przypadkiem gdyż moja siostra zawsze wraca bardzo późno więc zawsze prosi mnie żeb ym coś dla niej zrobił ( oczywiście gdy sobie przypominam że mam jej coś zrobić wszystkie sklepy są zamknięte). W lodówce zawsze jest kiełbasa i nic poza tym więc stąd kiełbasa w przepisie.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Autor | RafX |