Pół spaghetti - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 cebulki (duże),
- pół "laski" kiełbaski (najlepiej podwawelska),
- makaron,
- przecier pomidorowy,
- koncentrat pomidorowy,
- olej do smażenia,
- oregano,
- ser żółty.

Jak przyrządzić?

Cebulke smażymy aż uzyska złoty kolor później dodajemy kiełbasę, dodajemy6 przecier i koncentrat, nie umiem powiedzieć ile trzeba próbować. Nie można dodać za dużo przecieru żeby sos nie zrobił się wodnity. Na koniec dodajemy oregano.Makaron zalewamy sosem , dowolnie dekorujemy, posypujemy startym serem.

Potrzebne przybory:

Patelnia, nóż, deska do krojenia, garnek, cedzak.

Uwagi:

Potrawa ta zrodziła się całkiem przypadkiem gdyż moja siostra zawsze wraca bardzo późno więc zawsze prosi mnie żeb ym coś dla niej zrobił ( oczywiście gdy sobie przypominam że mam jej coś zrobić wszystkie sklepy są zamknięte). W lodówce zawsze jest kiełbasa i nic poza tym więc stąd kiełbasa w przepisie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
AutorRafX

Pół spaghetti: Podobne przepisy

Pół spaghetti: wypróbuj również

Powiązane Tematy