Składniki:
- puszka (może być mała) koncentratu pomid.,
- 1/2 szkl.bulionu,
- 2 ząbki czosnku,
- oliwa,
- oregano,
- bazylia,
- pieprz,
- sól,
- delikat włoski (Knorr),
- ostra papryka w proszku.
Jak przyrządzić?
Czosnek pokroić w kostkę,do dość wysokiego garnka wlać olej tak aby pokrywał dno,wstawić na gaz do niezbyt gorącego oleju dodać czosnek odczekać aż się zeszkli, dodać koncentrat, zamieszać, dodać bulion. Przyprawiać wg uznania.
Jak podawać?
Podawać z usmażonym mięsem lub czysty.Można dodać do risotto.
Uwagi:
Podawać z usmażonym mielonym mięsem lub czysty. Można dodać do risotto.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | zielonogórzanka |