Składniki:
SUCHE:
- 300 g mąki,
- 100 g cukru,
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia,
- duża szczypta soli.
MOKRE:- 1 i 1/2 szkl. maślanki,
- 50 ml oleju z pestek winogron,
- 2 roztrzepane jaja,
- orzechy laskowe lub włoski,
- i poponuę dodać czekolade drobno pokrojoną :)
Jak przyrządzić?
Suche składniki wymieszać razem, mokre razem, połaczyć wszystkio , dodać orzechy itp.
Potrzebne przybory:
Blacha!!!
Jak podawać?
Najlepsze są następnego dnia!SMACZNEGO!Polecam!
Uwagi:
Szybciutko się robi.
Potrzeba specjalną blachę do muffinów, nie ma problemu z zakupem!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 12 |
Autor | Beti |