Składniki:
- 300g maki,
- 6 zoltek,
- 2 lyzki cukru pudru,
- 3 lyzki smietany,
- 2 lyzki masla,
- lyzka rumu,
- konfitury z wisni do dekoracji.
Jak przyrządzić?
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto. Wstawic na godzine do lodowki. Cienko rozwalkowac. Z ciasta wykroic krazki o srednicy 7,5 i 4 cm. Kazdy naciac w kilku miejscach na obwodzie. Nakladac na siebie po trzy krazki od najwiekrzego do najmiejszego i przyciskac w srodku palcem aby sie zlepily. Smazyc na rozgrzanym tluszczu. Kazde ciasto posypac cukrem pudrem i udekorowac wisienka.
Potrzebne przybory:
Stolnica, wałek.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | miliuda |