Sk艂adniki:
- 1 kg sera bia艂ego t艂ustego, 2x zmielonego,
- 1 maslo lub margaryna - roztopione,
- 1 szklanka cukru,
- 2 jajka,
- cukier wanilinowy,
- rodzynki, orzechy itd.,
- 2 budynie 艣mietankowe,
- biszkopty.
Jak przyrz膮dzi膰?
W garnku zagotowac (caly czas mieszajac) wszystkie sk艂adniki opr贸cz budyniu i bakali. 2 budynie rozpuscic w kubku slodkiej smietanki lub mleka i dodac po zagotowaniu reszty skladnik贸w. Wsypac bakalie, nalozyc warstwami do foremki: biszkopty, mase serowa, biszkopty, pola膰 polew膮.
Odstawi膰 do zastygni臋cia.
Polewa:
4 lyzki wody, 2 lyzki masla, 1 szklanke cukru pudru, 6 lyzek kakao, zagotowa膰 mieszaj膮c.
Potrzebne przybory:
Foremka okr膮g艂a o 艣rednicy ok. 28 cm.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Autor | emgie |