Składniki:
Ciasto: 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki margaryny, 3 żółtka, 1 łyżka śmietany, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.masa serowa: 4 serki waniliowe x 250g, 3 żółtka (+ piana z białek), 1 cukier waniliowy, 1/3-1/2 szklanki cukru pudru, 1 budyń śmietankowy.
Kruszonka: 10 dkg wiórków kokosowych, 10 dkg cukru, 1/4 kostki masła.
Dodatkowo: brzoskwinie w puszce.
Jak przyrządzić?
Ciasto zagnieść i rozwałkować. Ułożyć na blachę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Brzoskwinie odsączyć, pokroić i ułożyć na cieście. Składniki masy serowej zmiksować. Dodać ubitą pianę z 3 białek i delikatnie wymieszać z masą serową. Składniki kruszonki zagnieść i rozsypać po cieście. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 180 st.C.
Uwagi:
Szybko się robi, zawsze się udaje i jest bardzo smaczne.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | duża blacha |
Autor | Ania |