Pasta pieczarkowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pieczarki,
- ser zolty,
- czosnek,
- mleko,
- cebula,
- oliwa,
- przyprawy,
- kajzerki.

Jak przyrządzić?

Bułki kajzerki –około 10 szt. lub inne przekroić na pół i wydrążyć miąższ.

Pieczarki – pół kilograma pokroić lub zetrzeć na grubej tarce, lub wrzucić do robota kuchennego i wraz z drobno pokrojoną cebulką-2 małe sztuki, przyprawami- czosnkiem, solą i vegetą oraz czosnkiem: 1-2 ząbki rozmiażdżone poddusić. Do tego dodać rozdrobniony z odrobiną mleka miąższ z bułki-wyciśnięty i wymieszać z żółtym serem-około 40 dkg startym na grubej tarce. Taką mieszaniną napełniać połówki bułki i zapiekać.

Potrzebne przybory:

Patelnia, piekarnik.

Jak podawać?

Mozna np. umiescic na stole na podgrzewaczu jak go mamy, wten sposob grzanki nie ostygną szybko.

Uwagi:

Znalazlam ten przepis w jednym z serwisow, wart polecenia, dlatego zamieszczam go tutaj.

Powstaly po pieczarkach sok wymieszany z oliwa nie nalezy odlewac. Zostanie on wchloniety przez ser i miąższ bułek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorNikka

Pasta pieczarkowa: Podobne przepisy

Pasta pieczarkowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy