Składniki:
- 1 kg filetów rybnych,
- 3 duże cebule lub pory,
- 3 papryki świeże (czerwona, żółta, zielona) lub papryka konserwowa,
- 1/2 puszki brzoskwiń,
- 1/2 puszki ananasa,
- 1 ketchap pikantny.
Jak przyrządzić?
Filety usmażyć. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę - gotować w niewielkiej ilości wody lub w zalwie z paryki konserwowej. Pod koniec gotowania dodać brzoskwiniei ananas pokrojone w kostkę. Wlać syrop z brzoskwiń i ananasa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać cały ketchap. Gorącą rybę przekładać warstwami gorącą zalewą. Potrawę odstawić na kilka odzin, by sos wsiąknął w rybę.
Uwagi:
Ryba jest przepyszna.Znika ze stołu w błyskawicznym tempie.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Zuza |