Składniki:
- 200 ml mleka,
- 1 jajko,
- mąka,
- sól,
- oliwa do smażenia,
- rum,
- 3 banany,
- cukier.
Jak przyrządzić?
Obrać banany i przeciąć na pół tak, żeby je można było ułożyć na talerzu. Polać je rumem i posypać cukrem - tyle ile kto lubi. Tak przygotowane banany najlepiej zostawić na jakiś czas - min. 20 min., żeby nasiąkły rumem. Zrobić ciasto naleśnikowe dodając do niego odrobinę rumu (wg. uznania). Na patelni na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki - z jednej strony i po przewróceniu kłaść na każdy naleśnik połówkę banana. Przed podaniem złożyć naleśnik na pół i można dodatkowo posypać go cukrem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Autor | Beatrice |