Sk艂adniki:
- kluski kokardki,
- 1 opakowanie czerwonego lososia w plastrach-smietana danone "szef kuchni" 22%,
- 1 duzy, ladny brokul,
- 2 czerwone cebule,
- 1 biala cebula,
- 1 dlugi serek smietankowy hochland,
- 1 maly jogurt danone,
- odrobina czosnku,
- oregano,
- duzo majeranku,
- sol,
- pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. Cebule posiekac, lososia rozdziabdziac.
2. Na oliwie zeszklic cebule z wycisnietym czosnkiem i ziolami.
3. Dodac lososia, chwilke smazyc.
4. Dolac smietane i jogurt (mniej wiecej po tyle samo).
5. Dusic 15 minut.
6. Dodac pokrojony serek, dusic do rozpuszczenia. Dodac sol.
7. Brokula podzielic na male czastki i sparzyc.
Uwagi:
Sposob podania:
wysypac na talerz brokuly, na to nalozyc kluski. calosc zalac sosem.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | fi |