Kokardki z sosem łososiowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- kluski kokardki,
- 1 opakowanie czerwonego lososia w plastrach-smietana danone "szef kuchni" 22%,
- 1 duzy, ladny brokul,
- 2 czerwone cebule,
- 1 biala cebula,
- 1 dlugi serek smietankowy hochland,
- 1 maly jogurt danone,
- odrobina czosnku,
- oregano,
- duzo majeranku,
- sol,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

1. Cebule posiekac, lososia rozdziabdziac.

2. Na oliwie zeszklic cebule z wycisnietym czosnkiem i ziolami.

3. Dodac lososia, chwilke smazyc.

4. Dolac smietane i jogurt (mniej wiecej po tyle samo).

5. Dusic 15 minut.

6. Dodac pokrojony serek, dusic do rozpuszczenia. Dodac sol.
7. Brokula podzielic na male czastki i sparzyc.

Uwagi:

Sposob podania:
wysypac na talerz brokuly, na to nalozyc kluski. calosc zalac sosem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Autorfi

Kokardki z sosem łososiowym: Podobne przepisy

Kokardki z sosem łososiowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy