Składniki:
- makaron spaghetti,
- ser Hochlanda śmietankowy,
- dwa jajka,
- 1/2 papryki czerwonej,
- 1/2 papryki żółtej,
- 5 dużych pieczarek,
- 1 duża cebula,
- 5 plastrów szynki,
- 2 ząbki czosnku,
- zioła prowansalskie,
- pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Ugotować 1/2 paczki makaronu tak, aby się nie rozgotował, odcedzić, spowrotem wrzucić do garnka, posypać pokrojonym bardzo drobno czosnkiem, udusić na patelni cebulę, paprykę i pieczarki, 5 plastrów sera pokroić na miejsze kawałki, dodać szynkę pokrojoną w małe kwadraciki, wszystko przyprawić solą i pieprzem do smaku posypać ziołami prowansalskimi wlać dwa jajka i dobrze wymieszać całe danie na małym ogniu przez chwilę tak, by jajko się ścieło a ser rozpuścił.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, garnek, patelnia, łyżka duża do mieszania.
Jak podawać?
Z białym winem wytrawnym, półwytrawnym.
Uwagi:
Trzeba uważać, żeby potrawy nie przypalić! Pychota!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | bardzo dużo |
Autor | Perła |