Spaghetti Izabeli - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron spaghetti,
- ser Hochlanda śmietankowy,
- dwa jajka,
- 1/2 papryki czerwonej,
- 1/2 papryki żółtej,
- 5 dużych pieczarek,
- 1 duża cebula,
- 5 plastrów szynki,
- 2 ząbki czosnku,
- zioła prowansalskie,
- pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Ugotować 1/2 paczki makaronu tak, aby się nie rozgotował, odcedzić, spowrotem wrzucić do garnka, posypać pokrojonym bardzo drobno czosnkiem, udusić na patelni cebulę, paprykę i pieczarki, 5 plastrów sera pokroić na miejsze kawałki, dodać szynkę pokrojoną w małe kwadraciki, wszystko przyprawić solą i pieprzem do smaku posypać ziołami prowansalskimi wlać dwa jajka i dobrze wymieszać całe danie na małym ogniu przez chwilę tak, by jajko się ścieło a ser rozpuścił.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska, garnek, patelnia, łyżka duża do mieszania.

Jak podawać?

Z białym winem wytrawnym, półwytrawnym.

Uwagi:

Trzeba uważać, żeby potrawy nie przypalić! Pychota!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćbardzo dużo
AutorPerła

Spaghetti Izabeli: Podobne przepisy

Spaghetti Izabeli: wypróbuj również

Powiązane Tematy