Składniki:
- 5 paczek herbetników,
- 4 budynie waniliowe,
- 1l mleka,
- polewa czekoladowa,
- coś do posypania, np. wiórki kokosowe, orzechy, płatki migdałowe.
Jak przyrządzić?
Całą blaszkę wyłożyć herbatnikami,gotujemy budyń na gesto tzn,na 1 l mleka 4 budynie dobrze osłodzic!
Ugotowany, bardzo gesty budyń wylać na herbatniki, budyń przykryc resztą herbatników i polać polewą czekoladoą i posypać wiórkami itp.
Jak podawać?
Dobrze schłodzone, można polać likierem jajecznym.
Uwagi:
Ciacho musi dobrze zmarznać!!! Zimne smakuje bosko!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | AgnieszkaO |