Składniki:
- 2 budynie waniliowe (2 torebki przeznaczone na pół litra mleka),
- 1/2 szkl. cukru,
- 2 jajka,
- 1/2 lyżeczki proszku do pieczenia,
- 3-4 jabłka.
Jak przyrządzić?
Jabłka obrać i pokrajać na ćwiartki; ułożyć je w wysmarowanej masłem tortownicy lub naczyniu żaroodpornym. Całe jajka i cukier ubić do białości, dodać budynie i proszek do pieczenia. Wszysko dokładnie wymieszac i wylać na jabłka do tortownicy. Piec ok. 35 min.
Potrzebne przybory:
Mikser, miska, tortownica.
Uwagi:
Można podać z bitą śmietaną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Rebeka |