Składniki:
CIASTO:
- 2.5 szkl. mąki,
- 2 żółtka /białko do piany/,
- 1 całe jajko,
- 1 cukier waniliowy,
- 1/2 szkl. cukru,
- 10 dkg margaryny Kasi,
- 1 łyżeczka proszku do piecz.,
- 1-2 łyżeczki kwaśnej śmietany.
Zagnieść ciasto - podobnie jak kruche. Blaszka 39,5 cm x 24 cm. Wylepić ciasto na blaszkę z wysokimi brzegami. MASA TRAROGOWA. 1 kg twarogu mielonego. 4 żółtka /białka do piany/. 2 całe jajka. 1 szkl. cukru. WYKONANIE. Żółtka i jajka utrzeć z cukrem mikserem. Dodać zmielony twaróg i miksować, dodając 1 budyń śmietankowy, 1. szkl. oleju, 1.5 szkl. mleka 3.2 proc. Uzyskana masa ma konsystencję ciasta naleśnikowego. Piec około 40-45 min.
Jak przyrządzić?
Z białek i1/2 szkl. cukru ubić pianę na sztywno i położyć na gorący sernik, posypać 100gr. wiórek kokosowych. Piec jeszcze około 15 min. aż się zarumieni. SMACZNEGO!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | MAMA |