Rafaello na zimno

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 duże paczki krakersów,
- 20 dkg kokosu,
- 1 kostka masła,
- 1 szklanka cukru,
- 2 szklanki mleka,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki mąki tortowej.

Jak przyrządzić?

1,5 szklanki mleka i 1 szklankę cukru zagotować, w reszcie mleka rozpuścić obie mąki i wlać do gotującego się mleka, zagotować tzw. budyń. Kostkę masła utrzeć dodając wystudzony budyń i 15dkg kokosu. Ciastka ułożyć na blasze 4 w poprzeg i 5 wzdłuż i przekładać na przemian ciastka, budyń. Składniki starczają na 3 warstwy ciastek i budyniu.Na końcu posypać kokosem i włożyć do lodówki aby zastygło.

Potrzebne przybory:

Mikser, garnek, miska, blacha, szklanka, łyżka.

Jak podawać?

Potrawę podawać jako deser np. do kawy, herbaty.

Uwagi:

Całość najlepiej trzymać cały czas w lodówce aby miało jednolitą konsystencję.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje15
Przybliżony koszt12 zł
AutorKasia

Rafaello na zimno: Podobne przepisy

Rafaello na zimno: wypróbuj również

Powiązane Tematy