Składniki:
- 2 duże paczki krakersów,
- 20 dkg kokosu,
- 1 kostka masła,
- 1 szklanka cukru,
- 2 szklanki mleka,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki mąki tortowej.
Jak przyrządzić?
1,5 szklanki mleka i 1 szklankę cukru zagotować, w reszcie mleka rozpuścić obie mąki i wlać do gotującego się mleka, zagotować tzw. budyń. Kostkę masła utrzeć dodając wystudzony budyń i 15dkg kokosu. Ciastka ułożyć na blasze 4 w poprzeg i 5 wzdłuż i przekładać na przemian ciastka, budyń. Składniki starczają na 3 warstwy ciastek i budyniu.Na końcu posypać kokosem i włożyć do lodówki aby zastygło.
Potrzebne przybory:
Mikser, garnek, miska, blacha, szklanka, łyżka.
Jak podawać?
Potrawę podawać jako deser np. do kawy, herbaty.
Uwagi:
Całość najlepiej trzymać cały czas w lodówce aby miało jednolitą konsystencję.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Kasia |