Składniki:
- brokuł,
- cebula,
- czosnek,
- wegeta,
- woda,
- oliwa z oliwek,
- masło.
Jak przyrządzić?
Brokół umyć, podzielić na różyczki, cebulę dużą cukrową pokroić, 3-4 ząbki czosnku włożyć do garnka zalać 2 szklanki wody, 2 łyżki stołowe oliwy, 5 dkg. masła, płaską łyżkę stołową wegety. Gotować 1/2 godz. Przestudzić i zmiksować. Podawać w filiżance, może być podana złyżką gęstej śmietany lub grzankami.
Uwagi:
Im mniej wody tym gęściejszy krem.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 filiżanek |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | wojtek |