Składniki:
- 4-5 papryki kolorowej,
- 2 cebule czerwone,
- 1/2 kg boczku wędzonego,
- 1 cukinia,
- parówki cienkie,
- olej,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Przesmażyć boczek , dodać cebulę(wszystko pokrojone w kostkę), poddusić, wsypać pokrojoną w kostkę paprykę, posolić , dodać paprykę ostrą w proszku i dusić w małej ilości wody z kostką bulionową.Sól do smaku. Gdy papryka będzie miękka dodać pokrojone w plastereczki parówki. Jeść z pieczywem. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Deseczka do krojenia, nóż, garnek.
Jak podawać?
Najlepiej w miseczkach z pieczywem.
Uwagi:
Szybko się przygotowuje, wspaniałe danie dla gości.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | wymagający |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | zionia |