Diabelski kurczak - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 filety z kurczaka,
- 100 g mąki,
- 250 g pomidorów bez skóry,
- 4 łyżki oliwy,
- cebula,
- chili,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 czerwone papryki,
- szklanka białego wina,
- liść laurowy,
- sól, pieprz kajeński.

Jak przyrządzić?

Kurczaka pokroić na duże kawałki, natrzeć solą i pieprzem i obtoczyć w mące, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek, ćwiartki pomidorów oraz paprykę pokrojoną w paseczki, dusić ok. 1 godziny na małym ogniu podlewając winem.

Jak podawać?

Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćwymagający
Porcje2 porcje
Autoranusia

Diabelski kurczak: Podobne przepisy

Diabelski kurczak: wypróbuj również

Powiązane Tematy