Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- 100 g mąki,
- 250 g pomidorów bez skóry,
- 4 łyżki oliwy,
- cebula,
- chili,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 czerwone papryki,
- szklanka białego wina,
- liść laurowy,
- sól, pieprz kajeński.
Jak przyrządzić?
Kurczaka pokroić na duże kawałki, natrzeć solą i pieprzem i obtoczyć w mące, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek, ćwiartki pomidorów oraz paprykę pokrojoną w paseczki, dusić ok. 1 godziny na małym ogniu podlewając winem.
Jak podawać?
Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | wymagający |
Porcje | 2 porcje |
Autor | anusia |