Kapuścianka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/2 kapusty białej (nieduża),
- 1 jabłko kwaśne,
- 1 duża cebula,
- 2 marchewki,
- 1 mała puszka czerwonej fasoli,
- 3 ząbki czosnku,
- 4 duże łyżki majonezu.

Jak przyrządzić?

Kapustę pokroić drobniutko,marchewkę zetrzeć na drobnym tarle posolić i wymieszać razem - odstawić.
cebulę pokroić jabłko zetrzeć na grubym tarle i przesypać cukrem - odstawić jak przygotowne składniki puszczą sok można dodać fasolę i na samym końcu przyprawić pieprzem dodać czosnek oraz majonez.

Jak podawać?

Surówkę można podawać do obiadu,kolacji natomiast do potraw z grila smakuje wyśmienicie.
ŻYCZĘ SMACZNEGO

Uwagi:

Do tej sałatki można dodać jeszcze koperek albo robić ją bez majonezu nie dodając czosnku.potraw z grila.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Przybliżony koszt6 zł
AutorMrówa

Kapuścianka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy