Składniki:
- 1/2 kapusty białej (nieduża),
- 1 jabłko kwaśne,
- 1 duża cebula,
- 2 marchewki,
- 1 mała puszka czerwonej fasoli,
- 3 ząbki czosnku,
- 4 duże łyżki majonezu.
Jak przyrządzić?
Kapustę pokroić drobniutko,marchewkę zetrzeć na drobnym tarle posolić i wymieszać razem - odstawić.
cebulę pokroić jabłko zetrzeć na grubym tarle i przesypać cukrem - odstawić jak przygotowne składniki puszczą sok można dodać fasolę i na samym końcu przyprawić pieprzem dodać czosnek oraz majonez.
Jak podawać?
Surówkę można podawać do obiadu,kolacji natomiast do potraw z grila smakuje wyśmienicie.
ŻYCZĘ SMACZNEGO
Uwagi:
Do tej sałatki można dodać jeszcze koperek albo robić ją bez majonezu nie dodając czosnku.potraw z grila.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Mrówa |