Składniki:
- filet z kurczaka (pojedynczy),
- trójkącik serka topionego (np. gouda, śmietankowy),
- tymianek suszony,
- sól, pieprz,
- jajko,
- bułka tarta,
- oliwa,
- margaryna.
Jak przyrządzić?
W filecie nacinamy kieszonkę , w środek niej wkładamy oprószony suszonym tymiankiem serek topiony i zapinamy wykałaczką. Filet solimy, pieprzymy, obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i margarynie, na wolnym ogniu.Podawać z frytkami lub ziemniakami z koperkiem i sezonową surówką.Smacznego :)Danie jest b. proste i smaczne.Podane składniki są przeznaczone dla 1 osoby!!!
Potrzebne przybory:
Deseczka, ostry nóż, patelnia najlepiej teflonowa.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 porcja |
Kaloryczność | średnio |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Izabela |