Pierś z kurczaka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 piersi z kurczaka
- 1 szklanka wina czerwonego
- 1 szklanka oliwy
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki wegety
- 1 łyżka czerwonej papryki
- pieprz
- trochę przyprawy do kurczaka

Jak przyrządzić?

Kurczaka opłukać, włożyć do naczynia, dodać wszystkie składniki oprócz oliwy, mieszając ręką tak długo aż mięso wchłonie wino całkowicie, zalać oliwą i włożyć do lodówki na 12 albo 24 godziny (jak kto woli). I na grill, smacznego.

Uwagi:

Piec bardzo krótko na ogniu (grillu) z obydwu stron.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorłasuch

Pierś z kurczaka: Podobne przepisy

Pierś z kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy