Kotlety z warzyw

Przepis kulinarny

Składniki:

20 dag marchwi, 20 dag ziemniaków, 2 cebule, 2 jajka,
20 dag selera , 15 dag pietruszki, 4 łyżki bułki tartej,
30 dag kapusty włoskiej lub białej, sól, pieprz, olej,
4 dag masła, 2 płaskie łyżki kaszy manny, 1 łyżka vegety

Jak przyrządzić?

Marchew, seler, pietruszkę ugotować w mundurkach, dodając pod koniec gotowania kapustę podzieloną na części. Osobno ugotować na parze ziemniaki. Miękkie ugotowane warzywa zmielić w maszynce razem z ziemniakami.Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć, lekko rumieniąc, włożyć do niej warzywa. Obsypać wszystko kaszą manną i mieszając, smażyć 5 minut. Do lekko przestudzonej masy dodać jajka, sól, pieprz i vegetę. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.

Jak podawać?

Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym plus młode ziemniaki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćwymagający
Porcjedużo
AutorJolanta

Kotlety z warzyw: Podobne przepisy

Kotlety z warzyw: wypróbuj również

Powiązane Tematy