Składniki:
- 2 podwójne piersi kurczaka,
- 1 cebula,
- 50 dkg pieczarek,
- śmietana,
- majeranek,
- kostka rosołowa.
Jak przyrządzić?
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Poddusić. Piersi podzielić na pół, posypać solą, pieprzem, przyrumienić na oleju i dodać do pieczarek i cebuli. Dolać wody, dodać kostkę rosołową, zagęścić śmietaną. Na koniec wsypać dużo, dużo majeranku.
Jak podawać?
Można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, bagietką.
Uwagi:
Wody i śmietany - na oko, ale tyle, żeby wyszło sporo sosiku.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 16 zł |
Autor | grubcio |