Składniki:
- miód (dawkowanie wegług upodobań),
- kakao (dawkowanie wegług upodobań),
- śmietana kwaśna (im więcej tm lepiej =) ale bez przesady, ja daje np: 0,5l miodu i 0,55 śmietany).
Jak przyrządzić?
Do garnka wlać miodek i spalać do w garnku ok 10-15 min puźniej dodać śmietane i palić mieszając od czasu do czasu następne 10-15 min na koniec można dodać kakao(bez grudek) i mieszać aż powstanie jedlolita, ciągnąca sie masa dla ładnego kolorku i zmiany smaku ...jeżeli ktoś nie lubi tak słodkich smakolyków to można dodać jeszcze kieliszek vodki lub spiritusu.
Potrzebne przybory:
Garnek i drweniana kopystka.
Jak podawać?
Mozna polewać nia wafle suche przekładając na zmiane raz wafel raz karmel z kinfiturami bądź zmrożony,schłodzony w jakiejś miseczce karmel...i lodami i konfiturami bądź sokiem owocowym... polecam także mrochony torcik (waflowo-karmelowy).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | wampirs |