Kolorowe ziemniaki

Przepis kulinarny

Składniki:

- 40 dag ziemniaków,
- 5 małych cebulek,
- 30 dag marchewki,
- papryka czerwona,
- łyżka oleju,
- łyżka słodkiej śmietany,
- łyżeczka Vegety,
- po pół łyżeczki lubczyku,
- kminku,
- ziół prowansalskich,
- łyżka posiekanej natki pietruszki.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki obrać i pokroić na grube kawałki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć ziemniaki pod przykryciem. Dodać umyte i pokrojone w pierścienie cebulki, w półplasterki -marchewki, w paski -paprykę i krótko poddusić. Na końcu wlać pół szklanki wody, wsypać Vegetę, przykryć i dusić na niedużym ogniu. Doprawić do smaku, zabielić śmietaną. Posypać natką.

Uwagi:

Ziemniaki przed smażeniem można podgotować (ok.15 min.)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Autoraga

Kolorowe ziemniaki: Podobne przepisy

Kolorowe ziemniaki: wypróbuj również

Powiązane Tematy