Pieczona papryka

Przepis kulinarny

Składniki:

Papryka czerwona, czosnek, natka pietruszki, oliwa, odrobinę soli/według smaku/, 8 papryk, ocet winny

Jak przyrządzić?

Paprykę opłukać, osuszyć ściereczką. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni Celsjusza. Następnie włożyć paprykę w całości i opiekać z obu stron, do chwili gdy skórka stanie się brązowa, następnie paprykę przełożyć do garnka, przykryć i pozostawić do ostygnięcia. Gdy papryka przestygnie, usunąć gniazda nasienne i obrać skórkę. Pokrajać paprykę na kawałki, posypać solą, skropić octem winnym, dodać oliwę i posypać natką pietruszki.

Potrzebne przybory:

Piekarnik z rusztem lub brytfanna

Jak podawać?

Podawać z białym pieczywem, a najlepiej z kieliszkiem rakii.

Uwagi:

.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćbardzo trudny
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt11 zł
AutorTedi

Pieczona papryka: Podobne przepisy

Pieczona papryka: wypróbuj również

Powiązane Tematy