Kopytka nadziewane

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto jak na kopytka, tylko trochę rzadsze. Farsz: 7 pieczarek, 3 jajka ugotowane na twardo, cebula podsmażana, przyprawy, bułka tarta do obtaczania.

Jak przyrządzić?

Cebulę podsmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki, podsmażamy. Trochę dusimy na małym ogniu, później dodajemy drobno pokrojone jajka i przyprawy. Ciasto wałkujemy i kroimy w kwadraty i nakładamy troszkę farszu i zalepiamy. Obtaczamy w samej buiłce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Jak podawać?

Można podawać z barszczem.

Uwagi:

Ciasto musi być dość rzadkie, bo obtaczamy tylko w bułce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćbardzo trudny
AutorEDYTA

Kopytka nadziewane: Podobne przepisy

Kopytka nadziewane: wypróbuj również

Powiązane Tematy