Składniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku,
1 ser feta śmietankowy,
koperek,
cebula, czosnek,
trochę śmietanki
przyprawy - pieprz,
curry
Jak przyrządzić?
Podsmażamy cebulkę, nastepnie dodajemy szpinak i odparowujemy wodę, potem ser feta (można go zastąpić śmietankowym Ostrowi, Hochland, tylko wtedy trzeba posolić więcej). Na końcu dodajemy śmietankę, wyciśnięty czosnek, koperek i jeszcze raz curry.
Jak podawać?
Np. z pieczonymi ziemniaki ziołowymi.
Uwagi:
Tak przyrządzony szpinak możemy zrobić z makaronem, kopytkami, wystarczy posypać serem zółtym lub zastosować jako farsz do krokietów, naleśników, tarty, pierogów.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | agnes |