Ogórki chili

Przepis kulinarny

Składniki:

2 kg ogórków (jak najmniejszych),
4 łyżki soli, 1,5 szklanki octu 10%,
1,5 główki czosnku, 8 łyżek oliwy z oliwek,
50 dag cukru, 2-3 płaskie łyżki chili
(można mniej).

Jak przyrządzić?

Umyte ogórki (ściąć końcówki) pokroić na grube plastry, posolić i odstawić na 6 godzin.Następnie odlać sok i posypać chili oraz rozdrobnionym czosnkiem.Olej zagrzać do wrzenia, zalać nim ogórki, wymieszać i odstawić na 12 godzin.Przełożyć do słoików, zalać octem z cukrem. Nie pasteryzować!

Uwagi:

Uwaga, ostre! Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćbardzo trudny
AutorAnita

Ogórki chili: Podobne przepisy

Ogórki chili: wypróbuj również

Powiązane Tematy