Bakłażany pod parmezanem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 srednie,
- jedrne, z lsniaca czarna skorka baklazany,
- sol,
- mąka,
- dowolny zolty ser,
- starty parmezan,
- dowolna puszka sosu,
- spaghetti.

Jak przyrządzić?

Pokroic baklazany w plastry o grubosci 1,5cm. Posolic,po czym ulozyc je na desce i przykryc druga,obciazona deska.Po godzinie obmyckazdy plasterek z soli i wytworzonego soku.Obtoczyc baklazany w mace i smazyc na goracym oleju z dwoch stron.Do dosc duzego zaroodpornego naczynia wlac sos spaghetti,ukladac na nim podsmazone plasterki.Na kazdy plasterek posypac obficie parmezan,przykryc plasterkiem zoltego sera i zapiec ok.30min w 200 C piekarniku.

Potrzebne przybory:

2 duze deski do krojenia ,zoroodporne naczynie,do obciazenia deski moze byc garnek z woda.

Uwagi:

Olej do smazenia musi byc goracy,bo inaczej baklazany go wchlona.Sol i obciazenie baklazanow powoduje wyciagnieciu z nich goryczy,ktora maja w sobie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćbardzo trudny
Porcje4-5 porcji
Kalorycznośćdużo
Autorbogusia

Bakłażany pod parmezanem: Podobne przepisy

Bakłażany pod parmezanem: wypróbuj również

Powiązane Tematy