Składniki:
- ser żóły (miękki),
- cebula,v- pieczarki,
- sól, pieprz i inne przyprawy według uznania.
Jak przyrządzić?
Ser włożyc do naczynia z gorącą wodą na kilka minut aż będzie bardzo miękki, cebulkę i pieczarki podsmażyc i doprawić do smaku. Ser rozwałkować na foli aluminiowej na plaster grubości około 0,5 cm, rozłożyc na nim farsz, zrolować, owinąć folią, włożyć do lodówki na około 2 godziny aż steżeje.
Potrzebne przybory:
Folia alunimiowa, wałek.
Jak podawać?
Mozna podawac do drugiego dania lub do pieczywa.
Uwagi:
Farsz może być dowolny według uznania np. warzywny, mięsny także świetnie smakuje z soja.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | hera |