Składniki:
Kapusta, soczewica, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, łyżka mąki, 1 jajko, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, majeranek.
Jak przyrządzić?
Kapustę ugotować, oddzielić liście. W tym samym czasie ugotować soczewicę, aż będzie miękka. Po ugotowaniu dodać sól, pieprz, majeranek i jajko.Gdy liście kapusty są ugotowane, przekładać je masą z soczewicy. Formować małe gołąbki. Przygotować sos: zmieszać koncentrat pomidorowy z pomidorami z puszki, odrobiną oleju i mąką. Gołąbki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40 min.
Jak podawać?
Podawać z bułką lub ziemniakami.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | średni |
Autor | Margarita |