Gołąbki z soczewicą - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Kapusta, soczewica, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, łyżka mąki, 1 jajko, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, majeranek.

Jak przyrządzić?

Kapustę ugotować, oddzielić liście. W tym samym czasie ugotować soczewicę, aż będzie miękka. Po ugotowaniu dodać sól, pieprz, majeranek i jajko.Gdy liście kapusty są ugotowane, przekładać je masą z soczewicy. Formować małe gołąbki. Przygotować sos: zmieszać koncentrat pomidorowy z pomidorami z puszki, odrobiną oleju i mąką. Gołąbki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40 min.

Jak podawać?

Podawać z bułką lub ziemniakami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćśredni
AutorMargarita

Gołąbki z soczewicą: Podobne przepisy

Gołąbki z soczewicą: wypróbuj również

Powiązane Tematy