Gołąbki w postaci zupy - jak to możliwe?
OLIWKA . • dawno temuWczoraj były gołąbki bez zawijania, a dziś jeszcze większe szaleństwo. Co powiecie na zupę gołąbkową. Smakuje prawie jak gołąbki, tylko nie trzeba poświęcać czasu na umieszczanie farszu w liściach. To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Takie gołąbki w postaci zupy z powodzeniem zastąpią drugie danie, dzięki czemu zaoszczędzisz jeszcze więcej cennych minut.
Przygotuj:
- pół kilograma mięsa mielonego
- małą kapustę włoską
- włoszczyznę
- cebulę
- ¾ szklanki ryżu
- mały przecier pomidorowy
- mąkę
- pół szklanki śmietany 18%
- sól, pieprz, maggi, majeranek, ziele angielskie
- olej do smażenia
Krok 1
Włoszczyznę obierz i pokrój. Z cebuli zrób małą kostkę, a z kapusty dużą.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i włóż mięso i cebulę. Dorzuć szczyptę wszystkich przypraw i przysmaż.
Krok 3
Ugotuj warzywa w 4 litrach wody.
Krok 4
Następnie dodaj mięso mielone, kapustę, ryż i gotuj około 20 minut.
Krok 5
Gołąbki w postaci zupy już prawi gotowe. Teraz musisz je tylko doprawić.
Krok 6
Dodaj przecier pomidorowy, przyprawy i zagęść pyszny obiad śmietaną i mąką.
Krok 7
I proszę, udało się gołąbki, choć trochę inne niż zwykle, gotowe. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze