Jak zrobić gołąbki bez zawijania?
OLIWKA . • dawno temuGołąbki, gołąbki, gołąbki… ciągle za tobą chodzą, nie możesz pracować, bo o nich myślisz, nie potrafisz się skupić, bo prawie czujesz ich kuszący zapach. Nie chce ci się ich robić, bo to tyyyle pracy i przynajmniej 2 godziny w kuchni. A może zrobiłabyś gołąbki bez zawijania? Czas przygotowania znacznie się wtedy skróci. Warto sprobować.
Przygotuj:
- kilogram mielonego mięsa
- 1 szklankę kaszy manny
- 70 dag białej kapusty
- 2 cebule
- 2 jajka
- sól, pieprz
- trochę mąki
- olej do smażenia
A na sos:
- ketchup
- mały przecier pomidorowy
- 2 kostki rosołowe
Krok 1
Pokrój kapustę i cebulę w bardzo małą kostkę.
Krok 2
Rozgnieć dokładnie warzywa z kaszą manną, mięsem mielonym i jajkami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Teraz zacznij formować gołąbki. Na szczęście są to gołąbki bez zawijania, więc wystarczy że obtoczysz je w mące i obsmażysz na tłuszczu.
Krok 4
Sos do gołąbków będzie bardzo pomidorowy. Rozpuść kostki rosołowe w 2 szklankach wrzątku, dodaj przecier, ketchup, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Gołąbki bez zawijania już prawie gotowe. Teraz musisz już tylko włożyć je do sosu i gotować przez godzinę. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze