Dipy - jak przygotować małe pyszności?
OLIWKA . • dawno temuDip to gęsty sos do potraw, który świetnie podkreśli ich smak. Dipy doskonale pasują chociażby do frytek, mięsa czy nawet chipsów. Warto je przyrządzić, bo dzięki niemu twoje dania zyskają inne, nowoczesne oblicze. Idź z duchem czasu i bądź modna w kuchni. Zobacz jak zrobić dip pomidorowy.
Przygotuj:
- 200 g twarożka
- 100 ml śmietany lub jogurtu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 ząbki czosnku
- łyżka świeżej bazylii
- szczypta chili
- sól, pieprz
Krok 1
Przepisy na dipy są bardzo proste. Najpierw posiekaj czosnek i utrzyj go z solą.
Krok 2
Jak zrobić dip pomidorowy? Utrzyj teraz twarożek ze śmietaną i dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw całość przygotowanym czosnkiem.
Krok 3
Ten przepis na sos pomidorowy jest, jak widzisz, wyjątkowo prosty. Wystarczy, że dodasz teraz do mieszanki posiekane zioła oraz przyprawy i schłodzisz dip.
Krok 4
Gotowe! Właśnie przygotowałaś pyszny sos do frytek. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze