Pikantny dip do chipsów
OLIWKA . • dawno temuPlanujesz dzisiaj spotkanie z koleżanką? Małe ploteczki, lampka wina i pyszne chipsy do chrupania… po prostu rozpusta. Czasem trzeba się odprężyć i zrobić tylko to, co przyjemne. By było jeszcze smaczniej możesz przygotować pikantny sos do chipsów. To tylko chwila, a sprawi, że zwykłe chrupki nabiorą nowego wyrazu.
Przygotuj:
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki ketchupu
- szczypta ostrej mielonej papryki
- sól
- pieprz
- bazylia do przybrania
Krok 1
Wymieszaj majonez i ketchup.
Krok 2
Dip do chipsów ma być lekko pikantny dodawaj więc paprykę i próbuj, czy osiągnęłaś wymarzony smak.
Krok 3
Teraz tylko trochę soli i pieprzu.
Krok 4
Pyszny dip do chipsów jest już gotowy. Włóż go do miseczki, a dookoła ułóż chrupki. Na środku gałązka bazylii. Smacznego! Pamiętaj, że możesz też przygotować domowe chipsy.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze