Ostry dip



Lubisz pikantne potrawy? Uwielbiasz to uczucie, kiedy sos wypala ci gardło? Im więcej chilli, tym danie bardziej ci smakuje? W takim razie ostry dip jest właśnie dla ciebie. Tylko uważaj, to przepis z piekła rodem. Poczujesz żar w przełyku. Ten sos przeznaczony jest wyłącznie dla dorosłych smakoszy o mocnych nerwach, a może raczej kubkach smakowych.
Przygotuj:
- serek homogenizowany (200 g)
- majonez (200 g)
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki chilli w proszku
- ¼ łyżeczki ostrej czerwonej papryki
- łyżkę koncentratu pomidorowego
- pieprz
- sól
- 6 kropli sosu tabasco
- posiekany szczypiorek

1. Za chwilę powstanie pyszny dipdo mięsa,frytek i czego tylko zechcesz. Przeciśnij czosnek przez praskę i połącz go pozostałymi składnikami. Najlepiej będzie, jeśli posłużysz się blenderem.
2. Posyp pikantny sos szczypiorkiem i wstaw go do lodówki, by się przeżarł.
3. I gotowe. Kosztowało cię to zaledwie 10 minut pracy w kuchni, a powstał pyszny dodatek do potraw, który przyniesie ci wiele kulinarnych doznań. Smacznego!

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze