Sos chrzanowy z pomarańczą - pyszny dodatek do drobiu
OLIWKA . • dawno temuSos chrzanowy to doskonały dodatek do drobiu i cielęciny. A jeśli jeszcze dodamy do tego wszystkiego pomarańczę, to powstanie potrwa niezwykła i wyszukana. Takich rzeczy nie podaje się na pierwszym lepszym stole. Zrób sobie prawdziwą ucztę.
Przygotuj:
- 5 kwaśnych jabłek
- pół szklanki tartego chrzanu
- niedużą pomarańczę
- 5 łyżek soku z cytryny
- sól
- cukier
1. Najpierw obierz jabłka i zetrzyj je na tarce.
2. Skrop owoce sokiem z cytryny i wymieszaj z chrzanem.
3. Teraz najważniejszy składnik pysznego sosuchrzanowego – pomarańcza. Umyj ją sparz i zetrzyj skórę na tarce. Z miąższu wyciśnij sok.
4. Oba składniki uzyskane z pomarańczy wymieszaj z chrzanem.
5. Powstał pyszny dodatek do potraw, dopraw go tylko solą i cukrem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze