Dipy - przepisy na każdą okazję
OLIWKA . • dawno temuDipy przydadzą się podczas każdej imprezy, ale mnie tylko. Warto ciągle mieć je w lodówce, by szybko poprawić, czy może raczej ubarwić, smak ulubinej potrawy. Wypróbuj różne przepisy na zimny sos, by móc wybrać ten najlepszy.
Dip tajski
By przygotować dip tajski potrzebujesz: pół szklanki śmietany kokosowej, 2 łyżki masła orzechowego, sok z limonki, pół łyżeczki sosu jalapeno, łyżkę posiekanej papryczki jalapeno. Najpierw ubij śmietanę, następnie dodaj sok z limonki i papryczkę. Na koniec zostaw gorący sos z papryczek.
Dip z czerwonej papryki
W robocie kuchennym zmieszaj pół szklanki majonezu light i pół szklanki posiekanej czerwonej papryki. Następnie dodaj mały ząbek czosnku i łyżeczkę czerwonego wina. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Dip jogurtowy z curry
Dokładnie wymieszaj pół szklanki jogurtu greckiego, pół szklanki sosu korzennego i 2 łyżeczki curry w proszku.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze