Sk艂adniki:
- mala glowka kapusty,
- 1/2 kg miesa mielonego,
- 2 cebule,
- 1 szklanka grysiku,
- 1 szklanka ryzu,
- 4 jajka,
- sol,
- pieprz,
- kostka rosolowa,
- 4 lyzki przecieru pomidorowego.
Jak przyrz膮dzi膰?
Kapuste poszatkowac i ugotowac,ryz takze ugotowc,cebule podsmazyc,nastepnie wszystkie skladniki wzmieszac razem i oczywiscie doprawic do smaku,pozniej uformowc nieduze placuszki i obsmazyc na patelni z dwoch stron,przelozyc do garnka i zalac rosolkiem wymieszanym z przecierem pomidorowym i gotowac ok 1 godzinki.
Uwagi:
Obiad na minimum 2 dni gotowy.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Mada |