Przekąski w stylu „Mexican”
DAMIESA • dawno temuKuchnia rodem z Meksyku reprezentuje ten typ jadła, który zbawiennie wpływa na sylwetkę, choć może z pozoru tak wcale nie wygląda. Pikantne przyprawy sprawiają, że poprawia się nam przemiana materii, a bukiet warzyw nie czyni uszczerbku na figurze. Więc jak jej nie kochać?
Dla tych, którzy dotąd nie mieli okazji przekonać się o walorach smakowych tej kuchni polecam:
Na początek coś, co może sprawdzić się jako śniadanko na słodko, czyli meksykańskie racuszki z cynamonem – Every Cake You Bake
Dla tych, którzy lubią mieć w lodówce lekkie i pożywne przekąski polecałabym meksykańską sałatkę z wędzonym kurczakiem i czerwona fasolą - Passionfruit
A co powiecie na gołąbki po meksykańsku? — Przepis babci Stasi
Obecna pora roku sprzyja grillowaniu, więc jedną z opcji być może będą dla Was szaszłyki po meksykańsku – Można gościom
Na koniec niecodzienna propozycja w postaci meksykańskich muffin – Słodko i wytrawnie
Czy takie pyszności przekonują Was do zgłębienia tajników tej kuchni?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze