Składniki:
Tuńczyk w sosie własnym (1 puszka), czerwona fasola (1 puszka), ogórek kiszony (2-3 szt., mniejsze: 5-7 szt.), szczypior (najlepiej grubszy), sól, pieprz, opcjonalnie: majeranek i majonez.
Jak przyrządzić?
Tuńczyka i fasolę odsączyć. Po pokrojeniu w drobną kostkę ogórka i również dosyć drobno szczypioru połączyć ze sobą wszystkie składniki. Jeśli już dodawać majonez, to w niewielkich ilościach, żeby nie przyćmił smaku sałatki. Majeranek też w niewielkich ilościach - na lepsze trawienie, bo jest fasolka :)
Jak podawać?
Najlepiej przed podaniem odstawić na trochę, żeby składniki miały szansę się przegryźć.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnia/wysoka |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Cherrytree |