Składniki:
Pierś kurczaka, mleko, mąka, jajko, przyprawa do kurczaka, ostra papryka, oregano, olej, czosnek, pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka pokroić w kostkę 1,5 na 1,5 cm. Pokrojone piersi obtoczyć w przyprawach takich jak: oregano, przyprawa do kurczaka, czosnek, ostra papryka, sól, pieprz, nie zapominając o dodaniu odrobiny oleju, by wszystkie składniki połączyły się z mięsem. Odstawić to na około 30 min, by mięso przeszło przyprawami. Ciasto: ciasto takie samo jak na naleśniki, tylko ciut gęstsze, dodać przyprawy do ciasta wg uznnia. Następnie kawałki mięsa obtaczać w cieście naleśnikowym i wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na małym ogniu, by ciasto się nie spaliło, a mięso w środku usmażyło.
Uwagi:
Można dodać innych przypraw wg uznania.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | emma |