Składniki:
Kalafior, brokuły, 1 czerwona cebula, sos włoski Knorra, oliwa z oliwek, majonez.
Jak przyrządzić?
Kalafior gotujemy, dodając nieco soli i łyżkę cukru - gotować tyle, aby był jędrny, a nie rozgotowany (10 min). Następnie w osolonej wodzie to samo z brokułami (5-7 min). Warzywa wyjmujemy z wody, dzielimy na małe różyczki i układamy w półmisku. Cebulę kroimy na cienkie wiórki i obficie posypujemy warzywa. Sos robimy dokładnie wg przepisu, tj. do kubka wlewamy 3 łyżki wody i 3 łyżki oliwy z oliwek, dobrze mieszamy i uzupełniamy do pełna majonezem. Dobrze mieszamy i polewamy warzywa.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | tajo |