Składniki:
4 pory, 0,5 kg mielonego (wieprzowe lub drobiowe), 2 papryki czerwone, 3 kostki rosołowe, 3 serki topione w "kiełbaskach", papryka słodka w proszku, czosnek.
Jak przyrządzić?
W garnku zagotować ok. 3 litrów wody, dodając kostki rosołowe. W tym czasie na patelni podsmażyć mielone, aż bedzie konsystencji ryżu, i wrzucić do garnka z wodą. Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę 1 x 1 cm paprykę i też wrzucić do garnka, potem podsmażyć pory pokrojone w paski szerokości ok. 1 cm i też do garnka. Całość troszkę pogotować, dodając serki topione, paprykę słodką i czosnek w zależności od tego, co kto lubi (podgotować tyle, aby serki się rozpuściły).
Jak podawać?
Zupę można podać z pieczywem.
Uwagi:
Polecam, smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | GOSIEKGD |